Hangmegosztás: SoundCloud Tanfolyam: 1. rész — Regisztráció

SoundCloud (http://soundcloud.com) tanfolyamunk első részében a regisztráció menetét nézhetjük meg. Ahhoz, hogy hanganyagokat tudjunk megosztani, szükségünk lesz egy felhasználónévre. Elsőként klikkeljünk a Sign Up opcióra, hogy kitölthessük a regisztrációhoz szükséges formot, ami a képernyőnk közepén fog megjelenni. Elsőként írjuk be e-mail címünket.

Ezután válasszunk magunknak egy jól megjegyezhető, de biztonságos jelszót. Ezt a jelszót írjuk be az űrlapba, majd ismételjük meg. Erre azért van szükség, mert a rendszer így véd meg bennünket attól, hogy véletlenül elütött karakteres jelszóval regisztráljunk.

Ha szeretnénk a megosztóról új híreket kapni, akkor klikkeljük be a checkboxot, amennyiben a felhasználói szerződés elfogadása checkbox nincs kipipálva, akkor tegyük bele a pipát, mert enélkül nem tudunk regisztrálni.

Ha elkészültünk, akkor klikkeljünk a Sign Up nyomógombra.

Ekkor megjelenik egy újabb űrlap. Itt legalább az 1. pontot töltsük ki, ugyanis, amit ide írunk be, az lesz a felhasználó nevünk.

A 2. pont alatt feltölthetünk egy avatar képet, de ez nem kötelező.

A 3. pontnál megadhatjuk valódi családi és keresztnevünket, és itt adhatjuk meg lakhelyünket is.

A 4. pontnál kiválaszthatjuk a ránk jellemző tevékenységet, de maximum hármat választhatunk ki a felajánlottak közül.

Ha végeztünk, akkor nyomjuk meg a Done nyomógombot.

Ekkor a rendszer felajánl néhány felhasználót, akiket követhetünk, ha kedvünk tartja. A képernyőnk felső részén megjelenik a választott felhasználónevünk és kapunk egy belső üzenetet, amit akár azonnal el is olvashatunk.

Ebben az üzenetben találunk egy linket, ami a SoundCloud-ot bemutató promófilm megnézésére biztat bennünket.

Ha kilépünk a kezdőoldalunkra, akkor egy üzenet fogad bennünket, hogy a regisztráció befejezéséhez igazoljunk vissza a megadott e-mail címünkre küldött visszaigazoló linkre kattintással, hogy valóban mi regisztráltunk és nem a mi nevünkben regisztrált valaki a megosztó oldalra.

Ha a visszaigazoló üzenet nem érkezett meg a levelezőnkbe, az újraküldést is itt intézhetjük.

Amíg a visszaigazolás nem történik meg, addig nem tudunk feltölteni a megosztóra.

A regisztráció befejezéséhez lépjünk a levelezőnkbe. Nyissuk meg a SoundCloud-tól kapott levelet, majd klikkeljünk a visszaigazoló linkre.

Ezzel sikeresen befejeztük a regisztrációt.

(Összes megtekintés: 154, mai nézettség: 1)
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük