Családfa ábrázolása WordPress blogmotor alatt

Néha „nekiugrunk” és buzgón elkezdjük a családfa-kutatásainkat. Összeírjuk a közvetlen felmenőink adatait, aztán egy idő múlva lemondunk a további „kutatásról”, mert nincsenek további adataink, elfogy a lendületünk, ráadásul nem is tudjuk rendesen ábrázolni „fánkat” az A/4-es vagy A/3-as fénymásolópapírunkon. Az ábrázolási problémánkra a WordPress blogmotor alatt működő weblapunk esetében a WordPress ingyenes bővítményei között találunk megoldást. A Family Tree nevű bővítmény sajnos nem a legfrissebb, hiszen 2016 tavasza óta nem frissítették a készítők, így a kompatibilitása csak a WP 4.4.14-es verziójáig biztosított. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni.

Ezzel a pluginnal könnyedén varázsolhatjuk a WordPress oldalunkra a családfánkat! A „WP Family Tree” bővítmény innen letölthető: https://wordpress.org/plugins/wp-family-tree/, de a honlapunk adminfelületén rá is kereshetünk a „WP Family Tree” bővítményre (Bővítmények / Új hozzáadása menüpont).

Wp Family Tree: családfa készítése egyszerűen

Wp Family Tree: családfa készítése egyszerűen

A plugin telepítése után minden családtagunknak külön-külön bejegyzést kell létrehoznunk, ahol a bejegyzés címe mindig az illető neve lesz, a további adatokat pedig egyedi mezőkként adhatjuk meg. Beírhatjuk a személy nemét, a szülei nevét, a születési/halálozási adatokat és fényképet is feltölthetünk róla kiemelt képként.

Minden családtagunknak külön-külön bejegyzést kell létrehoznunk

Minden családtagunknak külön-külön bejegyzést kell létrehoznunk

Az személyek közötti kapcsolatokat a bővítmény már magától létrehozza:

wp-family-tree-csaladfa-abrazolasa-wordpress-blogmotor-alatt3

Az személyek közötti kapcsolatokat a bővítmény magától hozza majd létre

Az összeállított családfát végül a [family-tree] shortcode-dal jeleníthetjük meg azon az oldalon, ahol az ábrát közölni szeretnénk. A megjelenített fastruktúránál, ha valamelyik családtag neve fölé húzzuk az egerünket, akkor az illető fotója bélyegképként megjelenik.

Családtagunk nevére mutatva az egérrel, megjelenik a fotó

Családtagunk nevére mutatva az egérrel, megjelenik a fotó

(Összes megtekintés: 770, mai nézettség: 1)
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük