Hősparádé

!NYEREMÉNYJÁTÉK! 1 hetes nyári, spanyol, olasz, horvát és görög tengerparti nyaralás 1-2 főre, vagy akár az egész család számára! Ne hagyd ki! Garantált nyereményjáték: Egy 100%-osan megnyerhető nyereményjátékot hirdet a mű szerzője és előadói (azaz mi ketten). Ez nem átverés, mint sok egyéb oldalon… Itt minden résztvevő nyerhet! További részletek a „Bővebben »»»” link alatt, illetve a jegyzet végén!

Andy Baron: Hősparádé - Heroikus showműsor hősökkel és béna műsorvezetővel (Abszurd humorú jelenet)

Andy Baron: Hősparádé
Heroikus showműsor hősökkel és béna műsorvezetővel (Abszurd humorú jelenet)

Merjen nagyot álmodni egy könyvtáros? IGEEEEN! — Valamikor 2012 végén pár soros versekkel, majd könyvajánlókkal kezdtem, aztán szépen körém gyűltek a hasonló érdeklődésű emberek, mostanra ez a kis csapat már több, mint 400 hangoskönyvet készített el, amelyeknek jó részét a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK – http://mek.oszk.hu/) is átvette és szolgáltatja a felületén. A legelső (mára már vállalhatatlan) hanganyag még recsegett-ropogott, ráadásul igen csak logopédus után „kiáltott”. Idővel az olvasási készségem is fejlődött valamicskét és a kiejtésem is (az anyanyelvem eredetileg a Schweizerdeutsch, ami nem éppen mondható a magyarhoz hasonlítónak, ráadásul 6 éves koromig nem is sejtettem, hogy létezik olyan ország, hogy Magyarország). A hangos olvasás számomra a szórakozás mellett egyfajta önképzés, önterápia is volt. Az, hogy mára már sokan meghallgatják a felolvasásaimat/felolvasásainkat külön öröm. Tesszük ezt nagy lelkesedéssel, ráadásul pár ezer forintos eszközigénnyel.

A hangfelvételeket a könyvtárból, ingyen kölcsönzött könyvek felolvasásával készítjük el. Mivel számítógép már szinte minden háztartásban található, így egy olcsóbb USB-s mikrofon és az ingyenesen letölthető, magyar felületű Audacity (https://www.audacityteam.org/download/) hang felvevő- és szerkesztő program segítségével gyorsan előállíthatóak az mp3-as fájlok. Az ingyenes és jó minőségű képeket pedig többek között a Pixabay oldaláról tudjuk letölteni (https://pixabay.com/hu/), amiket az ingyenesen elérhető, online Pixlr (https://pixlr.com/editor/) képszerkesztővel készítünk el a végleges formájába. Ha aláfestő zenére vágyunk, vagy hangeffektekre, arra is van sok ingyenes és jogszerű megoldás, többek között az Audionautix (http://audionautix.com/) hanggyűjteményhez hasonló oldalakról lehet a különböző stílusú zenei anyagokat begyűjteni. Amikből egy kis „kézügyességgel” a szerkesztőprogramban hangeffektek is gyárthatunk. Akik nem annyira ügyesek, de szeretnének pl. rádiójátékokat készíteni azoknak kihagyhatatlan a Soundgator (http://www.soundgator.com/) oldala. Ezen az online felületen kategóriákra bontva találunk rengeteg különleges hanghatást, például borospoharak hangját, telefonnal kapcsolatos hangeffekteket, sőt még a természetből származókat is.

Ha már rendelkezünk a végleges hangfájllal és a címképet is megszerkesztettük, akkor ezeket pillanatok alatt „egybegyúrhatjuk” az online felületen szabadon elérhető Zamzar-ral (https://www.zamzar.com/convert/mp3-to-mp4/) és társaival. Mivel az online felületeknél általában vannak méretkorlátok, ezért a bátrabbak letölthetik az ingyenes Shotcut (https://shotcut.org/) videóvágó- és szerkesztő programot is, amelynek kezelését egy 8-10 éves gyerek is meg tudja tanulni 30 perc alatt. Ha pedig már rendelkezésünkre áll a végleges videó (pl. mp4 formátumban, HD minőségben [1280*720px]), akkor többek között ott a Youtube videómegosztó oldal (https://www.youtube.com/), ahová fel is tölthetjük a végeredményt.

Ha még ennél is tovább mennénk, akkor a hanganyagainkat és az a hangos olvasás kedvelőit egybe is terelhetjük egy blogfelületre. Mi a hangjainkat a „Mindenkinek van hangja!” című blogra (https://felolvaso.wordpress.com/) töltjük fel. Ehhez az ingyenesen letölthető WordPress blogmotort (https://wordpress.org/) ajánlhatjuk, de a technikailag képzetlenebbek 3 perc alatt regisztrálhatnak a WordPress (https://wordpress.com/) online felületére is, ami korlátozott lehetőségeket nyújt ugyan az ingyenes felületen, de cserébe teljességgel megspórolhatjuk egy informatikus rendszergazda fenntartását. Pl. Kisebb könyvtárnak tökéletesen megfelelhet, hogy saját blogot, honlapot vagy akár csak egy linkgyűjteményt működtessen ezen az online felületen.

A fentiekből látható, hogy jogszerűen is elérhető szinte minden feladatunkhoz valamilyen online felület vagy ingyenes program. Azt természetesen vegyük figyelembe, hogy az ingyenességnek általában az az ára, hogy cserébe reklámokat kell elviselnünk, és sokszor méretkorlátozással kell együtt élnünk, vagy egyéb korlátozott lehetőségeket nem tudunk kihasználni. Ezzel arra szeretnénk rámutatni, hogy az interneten az ingyenesség a fejlesztőknek nem a „jószívűségéből” fakad, hanem a reklámbevételből, amit egy nagyobb forgalmú látogatottság esetén tudnak még jobban növelni.

Uppsz… most látom, hogy a címképnél az „Abszurd” szócska csonkolódott, nem hiába, könyvtárosként az OPAC-ban is csonkolva keresünk mindig, ez úgy látszik rossz beidegződés, de az is lehet, hogy csak Titivillusz szórakozott velem. Mivel a nyers layer-formátumot én balga nem mentettem le, ezért ez a baklövés most már így marad az internet végezetéig, hadd csámcsogjon majd az utókor!

A Civil Rádióban tegnap (2018. február 16.) hangzott el Andy Baron újabb őrült és abszurd jelenete. Ez is az Andy által szerkesztett MEZTELEN ÜGYNÖK c. irodalmi adásban volt meghallgatható. Andy ezzel igen nagy feladat elé állított engem, hiszen egy sokszereplős darabról volt szó. Andy írta, szerkesztette, vágta és ő készítette a zenei aláfestést és effekteket, valamint magára vállalta a – neccesen ugyan, de – vállalható műsorvezető szerepét. A kényesebb (őrültebb) szerepek rám maradtak, úgy, mint a Macskanő, a Zöld óriás, Pannónia Kapitány, Pirézia Kapitány, Ámerika Kapitány és a darab végén „kellemesen” éneklő Piri néni szerepe is. A 16 és fél perces műsor hanganyagát két éjszaka vettem fel, szereplőnként felmondva a szövegeket, majd ezt követően a fájlokat elküldtem Andynek, aki felvette a saját mondandóját, ezután szépen összegyúrta és az lett belőle, amit most, itt én is közreadok. Figyelmeztetés: a műsort mindenki csak a saját felelősségére hallgassa végig, ugyanis az mellett, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas, szerintem akár még egészségkárosodáshoz is vezethet! Kellemes szórakozást!


Iratkozz fel a youtube csatornára: https://goo.gl/qwA9bt

!!NYEREMÉNYJÁTÉK — NYEREMÉNYJÁTÉK — NYEREMÉNYJÁTÉK!!

A NYEREMÉNYJÁTÉK MENETE:

  1. Hallgassátok végig a rádiójátékot, ha tetszett, akkor használjátok a hüvelykujjatokat (ha lehet, akkor a nemzetközileg ismert stoppolási jel FELmutatásával)!
  2. Amennyiben a saját, vagy a haragosotok arckönyves idővonalán megosztjátok ezt a jegyzetet, úgy további 25%-os eséllyel vesztek részt a játékban. Ha több helyen (minimum 4 helyen) is megosztjátok, akkor a nyerési esélyetek – a fenti matek alapján – 100%-osra nő (Természetesen a kombinált hüvelykujjazás és megosztás esetében a nyerési esély elképesztő százalékban is növelhető!). Summa summárum: Ez az a hely, ahol most bátran lehet ujjazni (gy. k.: a jegyzet szerkesztője itt természetesen az ujjal mutogatásra gondol, ezért nincs a jegyzet 18-as karikával jelölve).
  3. Iratkozz fel a {Mindenkinek van hangja!” nevű youtube csatornára:
    https://goo.gl/qwA9bt. A nyerési esélyed így azonnal a maximumra ugrik! Hallgasd a Civil Rádióban két hetente pénteken (14-15h között) a Meztelen Ügynök című műsort: http://civilradio.hu:8000/listen.mp3
    https://goo.gl/qwA9bt. A nyerési esélyed így azonnal a maximumra ugrik! Hallgasd a Civil Rádióban két hetente pénteken (14-15h között) a Meztelen Ügynök című műsort: . A nyerési esélyed így azonnal a maximumra ugrik! Hallgasd a Civil Rádióban két hetente pénteken (14-15h között) a Meztelen Ügynök című műsort:
    | Archívum: https://kronika.civilradio.hu/?page_id=1670)
  4. Ujjal mutogatás és/vagy megosztás után ennél a jegyzetnél kommenteljétek be ezt a két szót, ebben a formában: „Nyerni akarok!

A NYEREMÉNYJÁTÉKBAN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELE:

A játékban való részvétel feltétele, hogy a résztvevő minimum egy hüvelykujjal rendelkezzen, de egy játékosnál maximálisan két aktív és két passzív hüvelykujj számítható be. Ne feledjétek, hogy három hüvelykujjal a nyerési esély 25%-kal csökken! Nincsen életkori megkötés. Bárki játszhat, aki meghallgatta a rádiójátékot, és a feladatokat a kiírás szerint végrehajtja. A szerző és az előadók (azaz mi ketten) is szeretnénk nyerni, ezért ha tetszik, ha nem, mi is játszunk!

KIZÁRÓ TÉNYEZŐ:

Az, aki a rádiójátékot nem hallgatja meg, és úgy akar játszani, az automatikusan kizáródik a nyereményjátékból. Az, aki a hüvelykujját nem megfelelően, nem jó irányba mutatva használja, az szintén kizáródik a játékból, azzal, hogy a nyerési esélyeit lenullázza! A hüvelykujjal való bánásmód szándék-indításakor mindenki vegye figyelembe, hogy ez itt nem a vérszomjas, ókori római gladiátor küzdőtér, tehát szabad az ég felé mutogatni!

A NYEREMÉNYJÁTÉK IDŐTARTAMA:

Ennek a jegyzetnek a kiposztolásától (azaz ma) számított 10 nap. Siessetek, nehogy lemaradjatok, mert a 10 nap elteltével a játék folyamatosan újra indul. Természetesen, aki már játszott, annak nem szükséges újra játszania, de a nyerési esélyek fokozásáról fentebb már volt szó!

SORSOLÁS:

Akik a fent ismertetett játékmenetet pontosan végrehajtották, és a „Nyerni akarok!”” szavakat kommentelték az arckönyvemben lévő jegyzethez, vagy annak megosztásához, vagy ide: https://www.facebook.com/ambrusattilajozsef), azok a nyári szezon előtt garantáltan nyernek! A sorsolásnál közjegyző ugyan nem lesz jelen, de a szerző és előadók (azaz mi) garantáltan vállaljuk, hogy akik lojálisak voltak hozzánk és az irodalomhoz, valamint lelkileg segítették munkánkat (szétosztogatva azt a rászorulók között), támogattak bennünket az internet névtelenségében azzal, hogy biztató hüvelykujjat nyújtottak nekünk… tehát azoknak KÍVÁNJUK, HOGY TELJESÜLJÖN AZ UTAZÁSI ÁLMUK… és ez egy garantált tény, nem csak üres ígéret!

GARANTÁLT NYEREMÉNY:

Az előző (Sorsolás) alcímnél ismertettük! Lásd ott a Kapitálissal és Bolddal szedett részt!

GARANTÁLT NYEREMÉNY! NE HAGYD KI, HISZEN MEGÉRDEMLED! VAGY NEM? NA, UGYE!

 

(Összes megtekintés: 54, mai nézettség: 1)
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük