Hallgass újságot: A webes hírek már útközben is hallgathatók

Letöltés/Download → HUN Töltse le a tájékoztatót magyar nyelven, PDF-ben! ENG English - Download [PDF]

A 2011-es népszámlálási adatok alapján a ma dolgozó magyar emberek közül 1,3 millió fő ingázik. 50%-uk maximum 30 percet, 14% viszont 1 óránál is többet utazik munkahelyére. Az egyetemet végzett autóval ingázók 381.024 fős tömegéből 165.837 fő utazik 30 percnél többet.

Hallgass Újságot logo

Hallgass Újságot logo

Egy nemrégiben a Pwent Kft.-vel kötött kölcsönös megállapodás értelmében, a „Mindenkinek van hangja!” csoport tagjainak felolvasásában 60 ingyenesen elérhető hangoskönyvet adtunk át a „Hallgass Újságot” applikáció fejlesztőinek. Mivel mi ingyen olvasunk fel, ezért ragaszkodtunk az elveinkhez, így az általunk átadott hangoskönyveket a felhasználók továbbra is ingyenes tartalomként érhetik el Iphone készülékeikről (sajnos az androidra fejlesztett változat még várat magára).
Ha az ingázók csak az idejük felében hallgatnak ma ismétlődést, akkor a fenti számok alapján a naponta ablakon kidobott idő összesen 5 év! Ma a legértékesebb kincs az idő. Ezért fontos hogy tartalmasan használjuk ki az egyébként holtidőnket.

Furcsán hangzik, de az alkalmazás az egyik oldalon beleolvad az internet híráradatába, a másik oldalon viszont az olvasás szeretetét, a hosszabb anyagok befogadásának a képességét próbálja visszaadni.

A Pwent Kft. Iphone-ra fejlesztett applikációjával ingyenes és fizetős tartalmakat osztanak meg. Ez a tartalom érkezhet előre rögzített profi színészek/amatőrök által felmondott anyagként is, vagy akár a gyorsan mozgó tartalmak – mint például hírek – esetén számítógép által generált hanganyagként.

hallgassujs1

A „Hallgass Újságot” alkalmazás két céllal született meg:

  • A rádiókban hallható, gyakran ismétlődő hírek helyett kimeríthetetlen változatosságú, a hallgató által szűrt és irányított, hír- és szórakoztató anyagot adjon.
  • Igényes színvonalas, előre legyártott hangoskönyvek, audió műsorok megosztásával tegye lehetővé, hogy a befogadó akár félpasszív helyzetben (pl. autóvezetés) is tudjon tanulni, művelődni.

hallgassujs2

Jelenleg a „Hallgass Újságot” rendszerben megtalálhatóak a szeretlekmagyarorszag.hu híranyagai, és az önkéntes felolvasásokkal készített szórakoztató regények, novellák, közöttük számos Rejtő Jenő, Barsi Ödön illetve kortárs írók művei. Az üzemeltetők örömmel várnak minden egyes új hallgatót, hírforrást és kiadót.

hallgassujs3

Az applikációval kapcsolatos további hírek RSS-e: http://www.hallgassujsagot.hu/hireink/posts.xml

hallgassujs4

Az Apple-le való egyeztetés után a rendszer megjelent és élesben is működik már. A rendszer Itunes rendszeren belül a következő linken érhető el: https://appsto.re/hu/RlY-6.i Az Iphone applikáció az App Store-ból letölthető. Rendszeres hírek a honlapon (http://www.hallgassujsagot.hu/hireink), valamint a facebook-on (https://fb.com/hallgassujsagothu-1496343280672741) olvashatóak.

hallgassujs5

 

(Összes megtekintés: 99, mai nézettség: 1)
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük