Compass: online tudományos források gyűjteménye

A COMPASS projekt célja egy olyan országos szintű adatbázis létrehozása, karbantartása és folyamatos működtetése, amely a magyar könyvtárakban elektronikus formában elérhető, kurrens és archív tudományos adatbázisok listáját összegyűjti, rendszerezi és az egyéni felhasználók számára közszolgáltatás jelleggel, ingyenesen és korlátozás nélkül, szabadon hozzáférhetővé teszi – annak érdekében, hogy a magyarországi és a határon túli felhasználók számára naprakész információt biztosítson az adott pillanatban hozzáférhető elektronikus tudományos tartalmak elérésének lehetőségeiről.

A Compass keresőfelülete

A Compass keresőfelülete – http://compass.konyvtar.mta.hu/

A COMPASS egy elektronikus katalógus: a hazai intézmények által nemzeti licenc vagy egyéni előfizetés keretében beszerzett elektronikus tudományos tartalmak, illetve saját fejlesztésű adatbázisok keresőfelülete. A COMPASS jelenleg az EISZ Nemzeti Program keretében előfizetett adatbázisokat tartalmazza, az intézmények egyéni előfizetéseivel és saját fejlesztésű adatbázisaival a későbbiekben bővül majd az adatbázis.

A hozzáférhető adatbázisok listája

A hozzáférhető adatbázisok listája – http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/adatbazisok.html

Az EISZ által szolgáltatott adatbázisok listái és lelőhelyi hozzáférési helyük mellett, a COMPASS feltünteti az elérési linkjüket is. Az adatbázisban DOI azonosító, folyóiratcím, adatbázis, intézmény és település alapján is kereshetünk. A találatok térképen is megjelennek.

Keresés a Pécsi Tudományegyetem előfizetett adatbázisaira

Keresés a Pécsi Tudományegyetem előfizetett adatbázisaira
http://compass.konyvtar.mta.hu/kereses/intezmeny/?search=PTE&search_log_id=5551[

A projektet az EISZ Titkárság és az MTA KIK Informatikai Üzemeltetési Osztály munkatársai tervezik és valósítják meg, illetve működtetik a jövőben. A fejlesztést az Onlearn-tech Kft. végezte. (Forrás: Compass.mtak.hu)

 

(Összes megtekintés: 47, mai nézettség: 1)
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük